Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Trudy

Trudy – opleidingscoördinator

Naam Trudy

Functie: opleidingscoördinator

Wat is een Huisartsenspoedpost?

De Huisartsenspoedpost levert huisartsenspoedzorg in de ANW (avond-, nacht- en weekenduren). Dit is acute zorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag.

Wat doe je precies op de Huisartsenspoedpost?

Ik heb 10 jaar als (coördinerend) triagist met heel veel plezier op de post gewerkt en ben sinds een half jaar de opleidingscoördinator. Mijn functie bestaat uit het inkopen, opzetten, faciliteren, coördineren van opleidingen voor de triagisten, huisartsen en verpleegkundig specialisten. Uiteraard gebeurt dit alles in nauw overleg met het management.

In wat voor een team ben je werkzaam?

Als triagist werk je samen met collega triagisten, junior triagisten, huisartsen, verpleegkundig specialisten en chauffeurs. Er is geen sprake van hiërarchie, we werken als collega’s samen en er is echt sprake van een teamgevoel. Iedere dienst wisselt het team van samenstelling en dat maakt het juist zo fijn om op de post te werken.

Wat maakt de Huisartsenspoedpost West-Friesland zo leuk om te werken?

Een van de belangrijkste redenen voor opleiden is het feit dat onze organisatie aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Zo krijg je de Triage Opleiding aangeboden als je bij de post als triagist komt werken. Maar daarnaast is het vooral enorm leuk samen met je team bezig te zijn en elkaar scherp te houden. Het aanbod aan scholingen is dan ook groot en er is ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Het volgen van trainingen bevordert je motivatie, werkt uitdagend, vergroot je zelfvertrouwen, maar is vooral leuk om met zijn allen te doen. En vergeet niet: je bent nooit te oud om te leren!

Wat is het leukste/ gekste wat je ooit heb meegemaakt binnen HAPWF

Het leukste is natuurlijk dat je soms levensreddend werk verricht op de post. Daarbij is heel belangrijk dat je als triagist je “niet-pluis-gevoel” mee laat spelen. Als je dan als team achteraf een bedankje van de patiënt krijgt omdat de post zo goed en snel heeft gehandeld, geeft dit een blij en voldaan gevoel! Dat is waar je dit werk voor doet: acute zorg leveren aan de patiënt op de juiste plaats, op het juiste moment en door de juiste zorgverlener!