Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Achtergrond

Over ons

Huisartsenpost West-Friesland is verantwoordelijk voor de acute huisartsenzorg in de avond, nacht, weekend en op feestdagen. Het doel is om patiënten binnen het verzorgingsgebied met een acute zorgvraag veilig en snel de juiste zorg op de juiste plek te kunnen bieden. De triagist is het eerste aanspreekpunt op de Huisartsenpost, hij/zij beoordeelt de hulpvraag en urgentie daarvan.

Huisartsenpost West-Friesland is een professionele en lerende organisatie die anticipeert op toekomstige ontwikkelingen. Dit met grote betrokkenheid van huisartsen en triagisten. We zijn een betrouwbare partner en streven naar een functionele samenwerking met verschillende ketenpartners, dit in een prettige werkomgeving en werksfeer waar persoonlijke ontwikkeling en patiëntvriendelijkheid centraal staan.

Huisartsenpost West-Friesland werkt volgens de richtlijnen van InEen.

Historie

De Huisartsenpost West-Friesland bestaat sinds 1 september 2001. Een initiatief geboren uit de behoefte van Huisartsen aan een organisatie, die de zorg voor patiënten buiten praktijkuren kan overnemen, op gestructureerde en gespecialiseerde wijze waardoor bewoners uit de regio 24 uur per dag verzekerd van spoedeisende huisartsenzorg.  Hierbij wordt nauw samengewerkt met overige zorgverleners, zoals meldkamer 112, de ambulancedienst, Spoed Eisende Hulp en Eerste Harthulp van het Dijklanderziekenhuis, de Maelsonapotheek, de GGZ en Wilgaerden. Inmiddels zoeken jaarlijks zo’n 50.000 patiënten contact met de Huisartsenpost.