Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Thuiszorg en huisarts: Een sterk team

In het personeelsmagazine Thuis van Omring staan twee relevante artikelen die ons werk bij Zorgkoepel West-Friesland raken. Op pagina 6: samenwerking wijkteam en huisarts met hierin kaderhuisarts Ketenzorg West-Friesland, Marieke Poelma. En op pagina 22: ambulante nachtteam West-Friesland over o.a. samenwerking met de Huisartsenpost West-Friesland.

Quote uit het magazine: ‘Na nog een paar adressen rijdt Gerrit terug naar de huisartsenpost. Even tijd voor de administratie, een kop koffie en een boterham. “Zit jullie team al lang in de huisartsenpost?”, wil Jeroen weten. “Nu ruim een jaar. Heel handig, want we hebben veel contact met de triagisten.” Dit zijn de medewerkers die op de huisartsenpost de patiënten te woord staan en beoordelen welke hulp nodig is.

“Hier komen regelmatig patiënten binnen die nog niet in zorg zijn. Die worden door de triagisten vaak naar Omring doorverwezen. Soms komt iemand ’s nachts binnen op de huisartsenpost en dan is de volgende ochtend de thuiszorg al geregeld.”

 Gerrit en zijn collega’s worden ook rechtstreeks ingeschakeld door de huisartsenpost. “Als een patiënt moet worden gekatheteriseerd, zeggen ze soms: gaan jullie maar langs’. (N.B. om privacyredenen is de link naar het gehele magazine verwijderd).

Terug naar overzicht