Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Coronavirus in Nederland (update nieuwsbericht 18 maart 2020)

De huisartsenpost krijgt veel vragen over het coronavirus. Hierdoor kan de telefonische wachttijd oplopen. Onze excuses hiervoor. Voor algemene informatie over het coronavirus belt u het landelijke informatienummer: 0800-1351 (8:00-22:00). Voor andere informatie kijkt u op:

In verband met Corona maatregelen laten wij alleen patiënten op de huisartsenpost toe met afspraak EN zonder luchtwegklachten (verkouden, niezen, hoesten, moeilijk ademen en/of koorts). Ook begeleiders mogen geen luchtwegklachten hebben.

Voor patienten met luchtwegklachten en/of koorts hebben wij per 20 maart een aparte locatie op Maelsonstraat nummer 7. Dit is het gebouw naast de huisartsenpost.

Het is essentieel dat u daarom belt met de huisartsenpost en niet zonder afspraak naar ons toe komt. Mocht u een afspraak nodig hebben voor uw klacht zal u worden verteld of u op de gewone huisartsenpost of de speciaal ingerichte locatie voor patiënten met luchtwegklachten moet komen. Voor uw en onze veiligheid vragen we u de telefonische instructies goed op te volgen.

Wanneer contact met de huisartsenpost over het coronavirus of luchtwegklachten?

  • Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

  • Worden je klachten erger?

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) of bij ouderen een koortsig gevoel, en je hoest of ademt moeilijk?

Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Telefoonnummer huisartsenpost West-Friesland: 0229-297800 

Terug naar overzicht