Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Maureen

Wat is een Huisartsenspoedpost?

Wat is een Huisartsenspoedpost?

Iets anders dan een huisartsenpraktijk! De huisartsenspoedpost is namelijk voor mensen waarbij de zorg of beoordeling niet kan wachten tot morgen of na het weekend. Het is dan een huisartsenSPOEDpost. We gaan dus niet op de zaterdagmiddag een bloedtest doen voor iemand die al weken gekke huiduitslag heeft.

Wat doe jij precies op de Huisartsenspoedpost?

Ik neem telefoontjes aan van mensen die ziek zijn of een vraag hebben. Aan de telefoon stel ik een hoop vragen om een goed beeld te krijgen van de situatie aan de andere kant van de lijn. Uiteindelijk kom ik uit op een “urgentieniveau”. Dit niveau geeft aan hoeveel spoed iets heeft. Als ik extra informatie wil of twijfel over het urgentieniveau overleg ik met de arts over wat het beleid wordt. Dat beleid kan bijvoorbeeld zijn: nu een ambulance sturen, een afspraak maken of advies geven.

In wat voor een team ben je werkzaam?

We werken in een heel gezellig team (met veel vrouwen). Toen ik aangenomen werd voelde ik me gelijk welkom. Binnen ons team zijn er mensen die al meer dan 15 jaar in het vak zitten, maar er zijn ook medisch studenten zonder triage ervaring die worden ingewerkt. In de triageruimte wordt er vaak druk gebeld, maar op rustige momenten wordt er zeker ook gekletst en gelachen. Er hangt een informele, maar professionele sfeer.

Wat maakt de Huisartsenspoedpost West-Friesland zo leuk om te werken?

Voor mij als medisch student is het een goede leeromgeving. Je doet ongelofelijk veel kennis op en begrijpt het zorgsysteem beter. Als het rustig is mag ik ook soms met de arts meekijken. De artsen zijn vaak enthousiast en betrekken je dan ook graag. Daarnaast vind ik het fijn dat de Huisartsenspoedpost West-Friesland zo flexibel is. Ik ga af en toe met vakantie en kan met mijn contract zelf bepalen hoe veel en wanneer ik wil werken. Kortom, ben je student Geneeskunde en zit je in je wachttijd of loop je al coschappen meld je dan vooral aan!

Wat is het leukste/ gekste wat je ooit hebt meegemaakt binnen de huisartsenspoedpost?

Wat ik leuk vind om te zien is dat het altijd net iets rustiger is als er iets speciaals op TV is zoals de finale van Wie is de Mol? of een belangrijke wedstrijd van het Nederlands elftal.