Huisartsenpost West-Friesland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Marianne

Wat is een Huisartsenspoedpost?

Een huisartsenspoedpost is huisartsenzorg voor klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag en waar zorg wordt verleend die spoed vereisen. Vaak wordt de nodige zorg verleend zodat een nacht of weekend kan worden overbrugt waarna de eigen huisarts de klacht verder behandeld en evt. verder beleid inzet.

Wat doe jij zelf precies op de Huisartsenpost?

Voornamelijk werk ik aan de telefoon, waar ik door middel van triage een beeld probeer te krijgen van de klacht aan de andere kant van de lijn. Daarmee bepaal ik dan welke zorg het beste verleend kan worden om de patiënt te kunnen helpen. Dat kan een advies zijn, het aanbieden van een consult op de post, het plannen van een visite of zelfs het sturen van een ambulance.

In wat voor een team ben je werkzaam?

Ik werk in een onwijs leuk en gezellig team waarin ik me vanaf dag één heb thuis gevoeld. In de loop van de jaren is er wel wat wisseling geweest, maar het goede gevoel blijft. Ook het samenwerken met de artsen gaat goed; op de post werken we echt samen als een team.

Wat maakt de Huisartsenpost West -Friesland zo leuk om te werken?

Wat het voor mij het leukst maakt is het contact met de collega’s, artsen en de mensen aan de telefoon. Iedere dag is weer anders, ieder gesprek is weer nieuw. Ook de diensten die ik loop als functie assistente zijn leuk, dan heb je je eigen spreekuurtje of je ondersteunt de arts met werkzaamheden. Het is hier heel afwisselend. De werktijden vindt ik ideaal in combinatie met mijn gezin en hebben we heel regelmatig nascholingen over diverse onderwerpen; dat is ook zeker een toevoeging aan het werkplezier.

Wat is het leukste/gekste wat je ooit hebt meegemaakt binnen Huisartsenspoedpost West-Friesland?

Ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt, leuke gesprekken gevoerd, mij regelmatig verbaasd over de reden waarvoor mensen bellen. De grootste paniek blijkt niets te zijn en de rustigste mensen lijken soms de meest urgente klachten te hebben. Dat maakt dat je altijd scherp moet zijn en op je onderbuikgevoel mag en moet vertrouwen. Het leukste vind ik toch als mensen je na afloop een compliment geven voor je handelen, als je ziet na een consult dat je juist hebt gehandeld of als er ineens taart of een lieve kaart langs gebracht wordt nadat je iemand goed hebt geholpen.

Het werken op de huisartsenspoedpost is gewoon ontzettend leuk, met uiteraard ook af en toe een drukke en/of juist saaie dag, maar de afwisseling en de menselijke contacten maakt het gewoon heerlijk werken.